Delta PLC Yazılım


Piyasada ki çoğu PLC den daha cüzzi miktarlara alınabiliyor bu nedenle endüstride karşımıza çokça çıkabiliyor.

Simülasyon programının ,diğer markalara göre kurulumunun birkaç dakika olup , ücretsiz olması en güzel özelliklerinden sadece birisi.

Takıldığımız yerlerde gerekli bilgiyi veya sorunumuzu çeşitli forum sitelerinden kolaylıkla bulabilmek gibi özellikler Delta PLC nin başlıca artılarıdır.

PLC Nedir?

Girişine uygulanan sinyali üzerinde yazılı olan programa göre işleyerek sonucu çıkışına bağlı bulunan elemanlara aktaran elektronik cihazlara denir.

Giriş Elemanları:Buton,Switch,Fotosel

Çıkış Elemanları:Röle,Kontaktör,Valf,Motor,Buzzer

İlk Programımız

PLC programı yazılmadan önce istenilen projenin işlem basamakları ayrıntılı şekilde incelenerek programın yazılması gerekir.Bu kurala uymazsak çıkışların istenilmediği zaman aralıklarında enerjisiz kalması veya istenilen girişin farklı elemanlar nedeniyle enerjisi sürekli kesili kalması gibi durumlarla karşılaşabiliriz.

Bu programımızda mühürleme yöntemiyle START-STOP ile Röle Çalıştırması yapıcağız.

Çalışma Prensibi

Start butonu ile röle enerjilenip elimiz butondan çekilse bile röle, kendi açık kontağı üzerinden devreyi tamamlayarak enerjili kalır bu işlem taki Stop butonuna basılıncaya kadar geçerlidir.

WPLSoft Yazılımımızdan Dosya-Yeni diyerek aşağıdaki programımızı yazıp daha sonra CTRL+F7(Derleme)-Simülasyon-PLC’ye yaz-Run-Ladder Görüntülemeye Başla işlemlerini gerçekleştiriyoruz ve yaptığımız yazılımın sanal ortamda çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz.

Similasyon esnasında istenilen girişin ON-OFF durumu , ilgili girişin üzerine gelerek farenin sağ tuşuna basılarak

Durumu değiştirilebilir.

Ayrıca istediğimiz giriş-çıkışları sağ tıklayıp aygıt açıklaması ekleyebilriz.Bu işlem uzun programlarda karmaşıklığın önüne geçer.